De tweede sprint was die van Ede marketing en daarvoor moesten we een website gaan maken om net afgestudeerde studenten te laten zien wat voor leuke stad Ede is. We hebben meerdere website pagina’s gemaakt, met informatie uit onze interviews met (bijna) afgestudeerde studenten en onderzoeken naar verschillende soorten informatie over de stad Ede.

Onze interviews waren een groot succes, we haalden veel informatie binnen en we konden er veel van opsteken voor de website. Ook kwamen we veel te weten over de meningen van studenten over Ede. Daarover later meer.

Voor de beste beleving zet ik hier 1 van de samengevatte interviews neer. Een waardevol gesprek met een bijna afgestudeerde student.

Interview

Dit is Cordina, ze studeert communicatie, en ze studeert volgend jaar af. Woont in Garderen, ze wil na de studie een huis zoeken in midden – Nederland.

Ze ziet Ede een beetje als oud, grijs en grauw. Niet altijd positief in het nieuws, ze heeft ook niks met Ede. Geen voorziening gebruikt ze in Ede, zoals een kerk, studentenvereniging en middelbare school.

Ze heeft een baan, 12 uur in de week. In haar vakgebied zijn er snel banen te vinden. Ze kan bij haar baan, na de studie een jaarcontract krijgen.

Ze heeft strategisch reputatie management gedaan, maar nu doet ze minor Cosmediaal. Ze werkt bij een bedrijf als generalist, dus als de enige in het bedrijf die de communicatie doet.

Het station wordt verbouwd, maar al 5/6 jaar geleden werd dat aangegeven en het is nog steeds niet klaar. De verbindingen uit dorpen kunnen beter naar Ede, vanuit de steden is de verbinding wel goed. De samenwerkingen met food valley zijn wel goed aan Ede, ook dat de kenniscampus er goed mee samenwerkt is goed.


In dit interview werd meteen duidelijk dat Ede er niet best voor staat, en deze mening was niet alleen bij dit interview te zien, maar ook bij bijna alle andere interviews die we hadden afgenomen. Ede staat er dus voor als grijs en grauw, maar ook als weinig voorzienend. Hier moesten we wat op gaan verzinnen!

We wilden Ede aantrekkelijk maken met de pluspunten van Ede. Dat zijn namelijk:

  • Goedkope(re) huizen
  • Veel carrière mogelijkheden
  • Voorzieningen

Wij hebben ervoor gekozen om ons te focussen op de verpleegkunde en communicatiestudenten die afstuderen. Dit omdat de werkgelegenheid hier erg hoog is en deze sectoren in Ede erg groot zijn qua baan aanbod.

Het ligt erg centraal in Nederland waardoor de verbinding goed is tussen de grote steden zoals Amsterdam. Voordeel is hier wel dat je hier de rust en ruimte hebt van de Veluwe. Stel dat je gezin wil uitbreiden dan is dit de ideale plek.

We hebben al deze informatie vertaald in een mooie website:

De home pagina

De informatiepagina

Conclusie

Ede staat niet bekend als een kleurrijke stad, maar als een wat verouderde stad. Wij wilden graag met onze website en pitch aanduiden dat Ede veel meer is dan alleen een grijze stad. Dat is goed gelukt in mijn optiek, en Ede marketing was erg onder de indruk over alle verzamelde informatie die we hadden. Er waren afsluitend ook nog een paar vragen voor ons die ik heb beantwoord:

Wat was er makkelijk en wat moeilijk aan het je verplaatsen in de doelgroep?

Het was makkelijk om te helpen de oplossingen op te zoeken voor Ede marketing. Je zit ongeveer op dezelfde leeftijd, dus je komt met de zelfde dingen in aanraking. Het was moeilijk om de opdracht volledig te begrijpen, veel dingen waren onduidelijk en natuurlijk was de snelheid van deze sprint moeilijk bij te houden.

Welk inzicht heb je opgedaan over hoe je je kunt verplaatsen in een doelgroep?

De interviews helpen heel erg mee en ook de gesprekjes met de studenten hielpen heel erg, je komt echt te weten hoe alles zit.